Rapport boråsläger

Hej alla LABK:are

Nu har vi varit på läger i Borås och det var en fantastisk upplevelse för oss alla. Vi har tränat spår, sök, agility, uppletande och lydnad. Vi har varit i fantastiska marker som gav oss enorma utmaningar. Hundarna fick verkligen jobba hårt i sina spår och uppletande rutor. Det gick i backar som man knappt kunde ta sig upp i, foto på detta kommer snart att läggas ut. Höstbad i mossen var en utmaning i ett av spåren på lördagen. Lite kallt men vad gör det när man är med sina vänner och tränar hund.

Vi fick hjälp av instruktörer och klubbmedlemmar från Borås BK i både sök, spår, uppletande och agility och vi var mycket nöjda. Vi tackar alla från Borås för en fantastisk helg och hoppas vi ses snart igen. Ni som missade lägret skall veta att denna träning vi fick är en möjlighet som vi inte har hemma så vi hoppas på att vi blir fler nästa år för då åker vi igen. Vi var bara 8 ekipage tyvärr efter att en del hoppat av men vi har en målsättning att fördubbla antal deltagare nästa år.

Det som också var så bra var att agilitytjejerna med respektive följde med ut och provade spår och uppletande, detta var väldigt uppskattat och framförallt fick vi en skön förmiddag tillsammans i skogen. Här var sture och Malin med och styrde upp det hela. Ett stort tack till er. Vi fick också plockat en del trattkantarell som vi intog till kvällens måltid.

På söndagen så hade agility tjejerna hjälp av en fantastisk instruktör. Man körde träning i tunnlar, vippbrädor mm mm. Att en liten pudel kan ha en sådan fart är fantastiskt. Vi bruks ekipage var djupt imponerade hur man tränar och står i för att kunna göra allt i rätt ordning. Vi såg ochså att Borås hade blivit sponsrad med inköp till agilitybanan och det är något vi skall tänka på. Mycket utrustning fanns att tillgå så det byggdes banor så att man kunde träna alla sorters kominationer och svårigheter. Jag tror också att vi kan ta med oss en del gällande hinderkonstruktioner till vår utrustning på Karlslund.

Ett sökgäng tog hand om Christel på söndagen där man körde med 9 ekipage. Lite omtumlande för hunden Laban som fick gå i backar som matte knappt kom uppför när det var dax för påvis.

På kvällarna så grillade vi och umgicks tillsammans, utbyte av erfarenheter och tips vad man kan göra bättre. Mycket hundsnack blev det och det var riktigt mysigt. Vi fick en stjärna i gruppen och det var Tord, ingen kokar och steker ägg som Tord och det var vi fantastiskt nöjda med. Magnus hade lite problem med sin luftmadrass och fick pumpa natten lång och det gjorde att han var lite trött på söndagen. Magnus tyckte nog det skulle bli skönt att komma hem och sova hos sin familj. Vår yngste deltage Julia sa att det är sköt att sova länge, det märktes inte för Julia var uppe tidigt och åt frukost. Pigg och glad men Julia sa på lördagen, har vi inga flicgor till filen. Så Julia nästa år finns det flingor på frukostbordet.

Stugan och planerna hos borås var riktigt bekväma och bra, sökrutor och uppletanderutor på gångavstånd från stugan, marker med plats för 20 elitspår låg en 10 min i bil från där vi bodde. Härliga kompisar från Borås som hälsade på oss och tog sig tid att prata, hjälpa till. Vad mer kan vi begära, en helt underbar helg.

På hemvägen stod det en husvagn på motorvägen nerför hallandsåsen med punktering. Björn Maria, Jenny och Julia fick denna upplevelse men allt slutade lyckligt och det är vi glada för.

Christel fick en upplevelse i affären när vi gjorde inköpen på fredagen. Att handla med tre män som alla springer åt var sitt håll är inte lätt. Men allt löste sig och vi fick bra frukost, middag och lunch.

Till nästa år hoppas vi att fler hänger på, vi kommer med en datum relativt snart så att alla kan planera in det i sina kalendrar. Då vill vi få med fler agility hundar, lydnads ekipage, rallylydnad samt fler till bruks. Och skyddet? ni har möjlighet att köra med nya figuranter.

Jag skulle kunna skriva så mycket mer om lägret så ni anar inte.

Vi kommer att lägga upp bilder under fliken övrigt och bildgalleri så ni alla kan se hur fint det var.

Tack till er alla som deltog och ett stort varmt tack till Borås BK som ställt upp för oss och gett oss de fina möjligheter att träna och umgås hos er.

MVH

Thomas Pallin

Ordförande i LABK

  • Skapad

Adress

Kontakt

  • E-post
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

design & produktion: Webkeeper - stick to content, we take care of the rest