Rallylydnad

  • Webbis

Rallylydnad är en härlig blandning mellan lydnad, agility och freestyle. Hela sporten går ut på att hund och förare skall samarbeta och ha roligt, det stärker dessutom bandet mellan hund och husse/matte. Momenten i sporten lägger grund för en bra vardagslydnad.

Hur går det till? När man tränar eller tävlar rallylydnad går man en bana med skyltar. Vid varje skylt skall ett visst moment utföras. Under banans gång får man prata och berömma sin hund hur mycket man vill. Detta gör att hunden hela tiden får positiv feedback och tycker att det är roligt att samarbeta med dig! Hela tanken med rallylydnad är att du och din hund skall arbeta som ett team och bygga upp förtroende och starka band er emellan.

Det finns 4 klasser (nybörjare, fortsättning, avancerad, mästarklass) och i den lägsta klassen sker allt med koppel. Övriga utförs med lös hund och skyltarna blir dessutom lite svårare allteftersom man klättrar på "karriärstegen". Totalt finns det 50 olika skyltar som man skall "kunna" när man är uppe i de högre klasserna.

  • Skapad

Adress

Kontakt

  • E-post
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

design & produktion: Webkeeper - stick to content, we take care of the rest