Grundkurs Vuxen

  • Webbis

Vänder sig till dig som har en hund från 19 månader och uppåt. Förkunskaper är inte nödvändiga. Kursen bedrivs i samarbete med Studiefrämjandet och har karaktär av cirkelutbildning.

Som deltagare i grundkurs får du vara med om 24 lärorika lektionstimmar med både teoretiska och praktiska lektioner.

Du får lära dig grundläggande hundkunskap och hur du på olika sätt kan motivera din hund att hålla kontakt med dig. Du får en inblick i hur hundens psyke fungerar och du får veta en hel del om hur det går till att lära en hund olika saker. Du får även lära dig hur du belönar för att få hunden motiverad att göra det du vill.

Du får lära dig om förebyggande hälsovård och något om hundens utfodring.

Du kommer att känna till de lagar och förordningar som reglerar hundhållningen i vårt land.

Vid de praktiska övningarna använder vi oss av vedertagna inlärningsmetoder där vi genom olika belöningar motiverar hunden att utföra det vi vill. Vi lär oss också hundens olika signaler och att förstå vad signalerna betyder. Vi tränar också på att få hunden uppmärksam på dig även då det finns störningar i närheten. Självklart måste du träna hemma det vi går igenom under lektionerna.

De praktiska övningarna består av inkallning, sitt och ligg, gå fint både med och utan koppel, olika kontaktövningar och kvarstannande liksom avslappningsövningar, där du och din hund får lära er att koppla av i olika miljöer.

Detta och en trevlig samvaro med våra välutbildade instruktörer och med andra hundägare erbjuder vi dig och din hund i vår grundkurs Vuxen.

  • Skapad

Adress

Kontakt

  • E-post
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

design & produktion: Webkeeper - stick to content, we take care of the rest