Kursutbud

Du och din valp

  • Elin Björn

altValpar behöver tidigt få en trygg relation med sin ägare. De behöver också tidigt lära sig grundläggande lydnad i vardagen, ex som att komma när ägaren ropar, kunna umgås med andra hundar på ett vettigt sätt, etc. För att kunna ge en liten valp en trygg och säker relation samt utveckla och stärka banden till ägaren, behöver vi förstå hur hundar och valpar fungerar samt få möjligheter till träning i en säker miljö.

Allmänt

Valpar behöver tidigt få en trygg relation med sin ägare. De behöver också tidigt lära sig grundläggande lydnad i vardagen, ex som att komma när ägaren ropar, kunna umgås med andra hundar på ett vettigt sätt, etc. För att kunna ge en liten valp en trygg och säker relation samt utveckla och stärka banden till ägaren, behöver vi förstå hur hundar och valpar fungerar samt få möjligheter till träning i en säker miljö.

Kursens syfte

Du & din valp ska syfta till att du utvecklar kunskaper för att stärka relationen till din valp på ett ändamålsenligt sätt. Du ges möjlighet att träna valpen i olika situationer som kan vara nyttiga i er vardag. Vi vill också ge en inblick i vad som är viktigt i en relation med en valp för att kunna utveckla en relation på bästa sätt.

Kursens innehåll

Vi träffas vid sex (6) kurstillfällen. Första tillfället är utan hund där vi ska berätta mer ingående om kursinnehållet, lite grundläggande teori. De resterande fem (5) tillfällena innehåller praktiska övningar med valpen. Vid ett av dessa tillfällen är vi på besök i skogen där vi visar hur man kan aktivera valpar på olika sätt – spåra, leta saker, etc.

Observera att denna kurs är inte någon ersättningskurs för grundkurs!

  • Skapad

Inte dra i koppel/hälsa träning

Kursen är en kortare tema kurs som inriktar sig på ett specifikt område som kan upplevas problematiskt för hundägaren. Hundägaren skall uppnå kunskaper för att kunna hantera sin hund i koppel på promenader och vid möte med människor och med andra hundar. Hundägaren får lära sig att visa hunden vad den ska göra i olika situationer inte enbart vad den inte får göra.

Praktiskt kursinnehåll

Övningar i syfte att nå ledarskap, följsamhet och kontakt.

Förkunskapskrav

Minst genomgången grundkurs.

  • Skapad

Tävlingsinriktad Spårkurs

  • Webbis

Kursen vänder sig till dig som har gått dressyrkurs och tävlat officiellt eller inofficiellt och därvid erhållit minst 130 poäng. Kursen omfattar grundläggande spårträning både i teori och praktik.

  • Skapad

Agility

  • Webbis

Varje år håller vi både nybörjarkurser och fortsättningskurser i agility.

För att gå en nybörjarkurs måste hunden ha en grundlydnad, vilket innebär att den ska:

  • komma på inkallning
  • sitta/ligga på kommando
  • sitta/ligga kvar på kommando
  • fungera bland andra hundar
  • inte får vara rädd eller aggressiv

Vad är agility?

Agility är en hundsport som hela tiden blir allt större. Det är en sport med fart och fläkt. Hunden ska ta sig runt en hinderbana med hjälp av sin förare som hela tiden måste vara tydlig och visa rätt väg. Det krävs mycket samarbete mellan hund och förare. Vill man förbättra kontakten med sin hund och samtidigt ha en rolig stund tillsammans så är agility ett bra sätt.

För att föraren skall kunna kontrollera sin hund och utföra momenten på rätt sätt, krävs dock redan från början en väl genomarbetad grundlydnad. När man tävlar så handlar agility om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. På en bana är det mellan 15 och 22 hinder som ska tas på rätt sätt, alltså i den ordning som domaren har bestämt. Man kan tävla både individuellt och i lag.

Det finns fem storleksklasser för hundarna, x-small, small, medium, large och x-large.

  • Skapad

Adress

Kontakt

  • E-post
    Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

design & produktion: Webkeeper - stick to content, we take care of the rest